Jumala on Jeesuksen opetuksen mukaan hyvä Isä. ”Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” (Luuk. 11:11, 13) Elämä voi heittää tiellemme kaikenlaista hankalaa, mutta Jumalalta saamme odottaa pelkkää hyvää. Näin Martti Lutherkin opetti.

Jumalaa voi kuvata sanalla rakkaussuhde. Jeesuksen kasteesta kertovassa kohdassa Pyhä Henki tulee paikalle näkyvässä muodossa, keskipisteessä on Poika, ja Isä sanoo sanat: “Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt.” (Matt. 3:17). Mekin saamme, Jeesuksen sisarina ja veljinä, rukoilla Isää, joka rakastaa meitä lapsiaan. Kun rukoilemme, Pyhä Henki tulee luoksemme.

Rakastava Isä, tule Pyhän Henkesi kautta auttamaan näitä ihmisiä, jotka turvautuvat sinuun. Tee heille sitä samaa hyvää, mitä teit Jeesuksen kautta jo kauan sitten. Anna heille luottamusta sinun hyvyyteesi ja Pyhän Henkesi läsnäoloon. Jeesuksen nimessä, aamen.

Sana-lehti 17/2018 26.4.2018