”Jos minulla olisi ollut paha mielessä, ei Herra olisi kuullut minua, mutta hän kuunteli, hän kuuli rukoukseni” (Ps. 66:18, 19).

Tätä raamatunkohtaa moni miettii, kun rukouksiin ei tunnu tulevan vastausta. Mikä on siis oikea asenne rukouksessa? Jeesus lupaa, että nälkä ja jano tekevät kadehdittavan onnelliseksi: ”Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano: heidät ravitaan” (Matt. 5:6).

Mitä on tuo vanhurskaus? Jeesus käski: ”Opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa” (Matt. 28:20). Jumalalle kelpaa mielenlaatu, joka ei luovu mistään Jeesuksen opetuksesta.

Samalla sydän ymmärtää pohjia myöten, että omat ansiot eivät riitä, vaan Jeesuksen anteeksiantamus, jonka sydän saa lahjaksi uskon kautta, on ainoa tie rukoukseen ja Jumalan luo.

Jos joku kosisi toista luvaten olla hänelle uskollinen vain osittain, avioliittoa ei syntyisi. Samoin usko sitoutuu kaikkeen, mitä Jeesus on opettanut ja tehnyt.

Jeesuksen ikävöiminen, nälkä ja jano häneen riittää!

Jukan rukous:

Isä, karsi sydämestämme kaikki sellainen, joka johtaa meitä uskottomuuteen. Auta meitä näkemään janomme sinun johdatuksenasi Jeesuksen luokse. Tuomme tämänkertaiset rukouspyynnöt eteesi luottaen siihen, että tahdot auttaa. Jeesuksen nimessä, aamen.

Sana 1/22 19.1.2022